Tuin

Laurier

Ben je van plan om een nieuwe haag in je tuin te plaatsen? Dan is het zeker de moeite waard om over een Laurier haag na te denken. Zo zijn er verschillende soorten Laurier hagen, maar alleen jij kiest welke haag het beste bij jouw tuin past. Een Laurier plaatsen biedt veel voordelen voor je tuin en is daarnaast ook nog eens erg mooi.

Laurierhaag

Een voordeel van de Laurierkers is dat ze allemaal wintergroen zijn en vaak ook nog eens goed winterhard. Als je het hele jaar wilt genieten van een groene haag die altijd vol staat, dan is de Laurier zeker geschikt.

Maar wat ook een groot voordeel is, is dat de Laurierhaag dat je in de winter beschermd bent tegen inkijk van mensen buiten of je buren. Vooral als je veel waarde hecht aan privacy, dan is de Laurierhaag een uitstekende keuze.

Het vermindert verkeerslawaai

De Laurier heeft een groter blad en dit biedt vele voordelen. De haag is zichtdicht en het dempt ook het geluid zoals verkeerslawaai. Als je veel last hebt van verkeer langs je woning, dan is de Laurier zeker een goede optie. Het zal natuurlijk niet alle hinder weghalen, maar je zult door het plaatsen van een Laurierhaag zeker het lawaai zoveel mogelijk beperken.

Het groeit erg snel

Het is een haag die bekend staat dat het ontzettend hard groeit. Het is hiermee een zichtdichte heg waardoor je het zicht in de tuin mee beperkt. In sommige gevallen groeien deze hagen maar liefst 60 cm per jaar.

 

Similar Posts