Tuin

Spuitgietbedrijf inhuren

Wat kun je zelf spuitgieten? Kunststof kun je kleinere onderdelen maken, zoals bijvoorbeeld kapjes. Maar grotere objecten of meer complexe onderdelen kunnen beter door een spuitgietbedrijf worden gemaakt. In dit artikel leggen we uit wat het proces van spuitgietwerk is en welke voordelen er aan vastzitten.

Kunststof spuitgieten

Kunststof spuitgieten is een proces waarbij kunststof in korte tijd, met behulp van spuitgietmachines een vorm krijgt. Hierdoor kan men zelf kleinere onderdelen maken zoals bijvoorbeeld kapjes of andere oppervlaktes.

Welke kunststoffen kun je spuitgieten?

Het kunststof spuitgieten kan ieder kunststof in kleine hoeveelheden, zoals polypropyleen (PP), polybutadien (PB) of andere vezels verwerken.

Wat is het verschil tussen extruderen en spuitgieten?

Extruderen komt vanuit het Engels ‘extrusie’, wat betekent dat er een soort kauwgum uit de machine komt. Spuitgieten krijgt ook ieder kunststof in kleine hoeveelheden, maar is slechts één regelmaat verder dan extruderen.

Voordelen spuitgieten:

– Het proces wordt makkelijker met meerdere machines die samengewerkt moeten worden om tot resultaat te komen

  • Snel produceren van grote aantallen (massafabricage)
  • Veel vrijheid in het productontwerp
  • Relatief goedkope productiemethode bij voldoende aantallen
  • Producten hebben vrijwel geen nabewerking nodig
  • Lichte en sterke materialen
  • Kunststoffen zijn gemakkelijk in te kleuren

Waarom zou je een spuitgietbedrijf inhuren?

Omdat kunststof spuitgieten een klein bedrijf ontzettend veel uren kost, zeker wanneer je het product ook nog moet verpakken en/of opslaan. Eén kapje kan bijvoorbeeld wel in elkaar gezet worden met behulp van één persoon, maar de rest is meestal alleen te doen door echte professionals die ermee gewerkt hebben.

Als je kunt kiezen: Spuitgiet ik zelf of neem ik een spuitgietbedrijf in de armen, zouden we je aanraden om altijd een spuitgietbedrijf in te huren.

Similar Posts