Fashion

Waarom Edelstenen

Je ziet ze meer en meer, namelijk edelstenen. Het lijkt een enorme trend om deze natuurlijke schoonheden te dragen als sieraad of in je interieur te zetten, maar eigenlijk is het iets dat we als mensen al honderden, zo niet duizenden, jaren doen. Niet alleen omdat hun kleuren zo mooi zijn, maar ook omdat ze allemaal een eigen helende werking hebben op de mens. Soms is dat wat meer mentaal, andere weer lichamelijk. De meeste edelstenen hebben hun uitwerking op beide, zoals je dat ook weer bij chakratherapie terug ziet komen. Uiteindelijk is het lichaam en de geest namelijk één en klachten werken op elkaar in.

Gekleurde edelstenen

Edelstenen hebben altijd een unieke vorm en kleur, maar vallen over het algemeen binnen één kleurgroep. Naast dat een enkele edelsteensoort een eigen werking heeft, heeft elke kleur dus ook een algemene werking. Je vindt edelstenen op kleur gesorteerd bij Fresh Spirits, zodat je direct meer over de werking per kleur kunt lezen. Ga in eerste instantie na welke lichamelijke kwaaltjes je graag wil verhelpen of waar edelstenen jou een handje bij kunnen helpen bij dagelijkse dingen zoals stress of concentratieproblemen.

De kleur blauw

Vervolgens kun je verder gaan lezen over de kleurgroepen en waar deze voor staan en bij kunnen helpen. Zo zul je zien dat blauwe edelsteen bijdraagt aan innerlijke rust. Deze is dus ideaal wanneer je gestresst of zenuwachtig bent. Aquamarijn wordt bijvoorbeeld vaak gedragen tijdens het geven van presentaties waarbij stress vaak opspeelt. Blauwe stenen worden bij chakratherapie gebruikt voor het vijfde en zesde chakra, oftewel keel en het derde oog. Je ziet ook dat dit weer mooi aansluit bij de betekenissen van de kleur, waarbij spreken tijdens presentaties staat voor de keel en concentratie voor je voorhoofd / derde oog.

Shine bright like a diamond

Naast kleur is ook de helderheid van een edelsteen belangrijk om te begrijpen voordat je de ideale steen kiest. Een heldere steen (waar je dus doorheen kunt kijken) zorgt ook voor helderheid vast geest. Een edelsteen die doorschijnend is, zoals een rozenkwarts, werkt goed voor gevoelskwesties. Dichte stenen zijn ideaal voor het lichaam, zoals Rode Jaspis die je helpt bij het afvallen.

Je ziet het, edelstenen zijn absoluut niet alleen belangrijk voor het oog. Mocht je twijfelen aan de werking van edelstenen en ze gewoonweg heel mooi vinden, kan dit natuurlijk ook een reden zijn om ze aan t schaffen. Wie weet is dit de eerste stap in de richting van een mooie relatie met edelstenen!

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *