Online

Wat doet een e-commerce product owner?

E-commerce product owners spelen een belangrijke rol in het ontwikkelen, lanceren en onderhouden van e-commerce websites. Ze zijn verantwoordelijk voor het bedenken van nieuwe functies, verbeteringen en productstrategieën voor de website. Lees in dit artikel meer over de taken van een e-commerce product owner en waarom ze zo belangrijk zijn voor succesvolle online winkels!

Wat is een e-commerce product owner?

Als e-commerce product owner ben je verantwoordelijk voor het online aanbod van een bedrijf. Je bent bezig met het uitzetten en behalen van de commerciële doelstellingen die je in nauw overleg met het management hebt vastgesteld. Je stuurt hierbij een team van (online) marketeers, designers en ontwikkelaars aan.

Je ziet toe op de realisatie van de online strategie en zorgt ervoor dat alle stakeholders binnen het bedrijf hieraan bijdragen. Eén van je belangrijkste taken is het bewaken van de customer journey: hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze bezoekers zo makkelijk mogelijk tot een aankoop komen? Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het budget dat je team krijgt toegewezen en zorg je ervoor dat er optimaal gebruik gemaakt wordt van de beschikbare middelen.

De verschillende rollen van een e-commerce product owner

De rol van een e-commerce product owner is erg belangrijk in het ontwikkelproces van een online shop. Ze zijn verantwoordelijk voor de strategie, het ontwerp en de technische realisatie van het project. Daarnaast beheren ze ook de inhoud van de website en zorgen ervoor dat alle producten up-to-date zijn. Tot slot zijn ze ook verantwoordelijk voor de klantenservice en aftersales.

De voordelen van het werken als e-commerce product owner

Als e-commerce product owner ben je verantwoordelijk voor het online aankoopproces van een bedrijf. Je zorgt ervoor dat deze zo soepel mogelijk verloopt en dat klanten tevreden zijn met hun aankoop. Je werkt nauw samen met de webdesigner, webdeveloper en marketeer om ervoor te zorgen dat alle elementen van het aankoopproces optimaal op elkaar afgestemd zijn.

Het voordeel van het werken als e-commerce product owner is dat je veel vrijheid hebt om je werkzaamheden in te richten. Je bent niet gebonden aan een vast rooster en kunt vaak flexibel werken. Daarnaast is het salaris voor deze functie erg goed en liggen de carrièremogelijkheden open.

Similar Posts